Taal wijzigen
Sidebar content Main content
De Museumcollectie omvat meer dan 34.000 voorwerpen, 16.000 prenten en 6000 boekprenten.

U kunt op 3 manieren zoeken in de museumcollectie, van eenvoudig tot heel uitgebreid

Eenvoudig zoeken

Hier kunt u op één of meerdere (gedeelten van) woorden zoeken. Zet tussen de woorden een spatie. Als u meerdere woorden invult, moeten in het resultaat alle woorden voorkomen.

Uitgebreid zoeken

Hier kunt u in een aantal specifieke velden zoeken naar woorden. Als u meerdere zoekvelden invult, moet het resultaat aan alle voorwaarden voldoen.

Achter sommige velden staat een ‘Lijst’ knop. Met deze knop kunt u zien welke termen er in dit veld zijn ingevuld en waar u op kunt zoeken. Wilt u in deze velden getrunceerd zoeken, gebruik dan een ‘*’.

Als u regels leeg laat, wordt er op het betreffende veld niet gezocht.

U kunt het resultaat sorteren, vink daarvoor de betreffende vakjes aan.

Deskundig zoeken

Dit heeft dezelfde functionaliteiten als uitgebreid zoeken, maar hier kunt u in nog iets meer velden zoeken en deze booleaans met elkaar combineren.

De zoekregels worden van boven naar beneden uitgevoerd. Het resultaat van de eerste twee regels wordt gecombineerd met de derde regel, en het resultaat daarvan wordt weer gecombineerd met de vierde regel, etc. Zet de gecombineerde zoekopdracht die het eerste moet worden uitgevoerd dus bovenaan.

U kunt aangeven of u rechts getrunceerd wilt zoeken door het vakje achter ‘trunc.’ aan te vinken. Wilt u ook links getrunceerd zoeken, zet dan een ‘*’ vóór de zoekterm.

Zoekt u bijvoorbeeld op objectnaam *aardglobe met het vinkje in trunc aan, dan bevat het resultaat links en rechts getrunceerde objectnamen zoals:

Hemel- en aardglobe

Aardglobe

Aardglobe met kompas

Wilt u alleen Aardglobe vinden dan zoekt u zonder * en haalt u het vinkje bij trunc. weg.

Dit getrunceerd zoeken geldt alleen voor de velden met een lijstfunctie. In de overige velden wordt standaard links en rechts getrunceerd gezocht.

Als u regels leeg laat, wordt er op het betreffende veld niet gezocht.

U kunt het resultaat sorteren, vink daarvoor de betreffende vakjes aan.

AIS gebruikt functionele cookies om de gebruikerservaring te verbeteren.
Deze AIS maakt ook gebruik van analytische cookies.